Sura hjälpare

Otack är världens lön heter det, men vet ni vad jag tycker är värre? När folk som ställer upp och hjälper till tycker att man ska leva i tacksamhetsskuld typ resten av sitt liv. Visst finns det det som heter tjänster och gentjänster, men jag åtminstone försöker vara till hjälp om jag kan, och det betyder inte att jag räknar med att den jag ställer upp för ska betala tillbaka med samma mått. Fine om det man gör kostar en en massa pengar eller är super stort, men oftast handlar det väl om att låna ut något, vakta ett barn eller korrekturläsa en text, och då tycker jag att man antingen ställer upp och gör det för att man vill, eller helt enkelt låter bli. Att ställa upp och sedan vara lite bitter för att man “alltid ställer upp” är inte okej.

2 thoughts on “Sura hjälpare

  1. Nej det är sannerligen inte okej! Känner precis som du, vill man ställa upp så gör man det av fri vilja inte för att få en massa rosor och ovationer utan för att man är en människa som bryr sig om någon annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.